Microsoft Teams vs Microsoft Skype eller god kommunikationskultur i praksis

Mængden af kommunikations- og samarbejdsværktøjer for en en moderne virksomhed er overvældende. Det er blevet standard i branchen, at de store opkøber mindre virksomheder, som har lige netop den feature eller tekonologi, den store mangler. Mest kendt er nok Microsofts køb af Skype, som Microsoft brugte til at puste liv i deres Lync, som var deres Skype for Business. Hvilket den fusionerede funktion også kom til at hedde, og som nu er udbredt vidt og bredt.

 

Tilbage i november lancerede Microsoft så Microsoft Teams. Teams skal tage kampen op med konkurrenten Slack, som sidder solidt på markedet for arbejdsrelateret chat. Det, der så er lidt spændende, er at se på, hvad Teams kan bidrage med – og om det har nogen relevans for netop din virksomhed. Du kan læse lidt om features på linket under dette blogindlæg.

Internt i Netunit har vi forsøgt os med at bruge Microsoft Teams, og har konstateret, at nok er det smart med integration til Skype og Sharepoint, men det er vores indtryk, at det kræver en langt større organisation end vores for at blive et relevant værktøj i hverdagen. Til gengæld ville vi meget nødig undvære Skype, som er blevet en indkorporeret del af virksomhedens samarbejde og det er tæt på fuldstændig at have afløst mobilen og emails til intern kommunikation.

Hvordan gør vi konkret i hverdagen? Det er nemt at skrive et blogindlæg med tomme floskler, så her vi jeg beskrive, hvordan vores arbejdsgang er: Skal jeg fange Jack, så starter jeg med at tjekke, om han er online på Skype – hvis han er, så chatter jeg med ham. Griber samtalen om sig, går vi videre til et Skype-kald. Er han ikke til stede, skyder jeg ham en mail – måske efter at jeg har tjekket hans kalender om han er tilbage om et øjeblik.

At Skype-kommunikationen også er søgbar i Outlook gør, at jeg nemt kan finde tilbage til Jacks guldkorn på nøjagtig samme måde som med mail-korrespondance.

Hvordan sikrer I en god kommunikation internt? Kører det rundt i samtaler, sms’er, emails og chat? Vi giver gerne en demo på god kommunikationskultur.

https://www.version2.dk/artikel/microsoft-google-udfordrer-slack-1074606